Paleo Dieet recepten: informatie

Met het Paleo dieet ga je terug naar de kernwaarden in voeding, zoals deze bestonden in tijden van onze voorouders. Zij wisten hoe het lichaam functioneert en welke voedingswaarden het lichaam nodig heeft om gezond en vitaal te blijven. Tegenwoordig gaan we hier vaak aan voorbij en zijn we ons niet meer bewust van de daadwerkelijke behoeften die ons lichaam ons aangeven. We vertrouwen dat het voedsel dat we kopen van goede kwaliteit is en dat we hiermee tegemoet komen aan de dagelijkse behoeften van ons lichaam. Dit is echter niet altijd het geval. Door opnieuw te kiezen voor natuurlijke, onbewerkte producten, kunnen we dit proces en deze aanslag op ons lichaam terugdraaien.

Binnen dit dieet zijn verschillende en uiteenlopende Paleo recepten ontwikkeld, die elke maaltijd gedurende een dag tot een feest maken. Het kookpakket bevat enorm veel Paleo recepten, waarmee je maandenlang elke dag een unieke en gevarieerde maaltijd op tafel zet! Vet kwijtraken door simpele en heerlijke maaltijden te eten waarvan je in eerste instantie zou denken dat ze slecht voor je zijn.

Ontbijt Paleo

Zo is een bananen-kokos ontbijtje zeer geschikt in de ochtend. Hiervoor heb je twee bananen nodig, zonnebloempitten, pompoenpitten en kokosmelk. Snijd de bananen, voeg de kokosmelk toe en rooster de pitten. Roer vervolgens alles door elkaar.

Lunch Paleo

Confetti zeewier noodle salade is een goed alternatief voor de lunch.  Neem zeewier noodles, een wortel, een paprika, een kopje rode kool, twee grote handenvol rucola en 2 grote groene uien. Voeg een eiwit product toe, als vis of ei. Snijd alles in kleine stukjes en giet er een dressing overheen.

Diner Paleo Dieet

Kies voor ’s avonds heerlijke geroosterde seizoen groenten met pesto. Kies voor courgette, kalebas, aubergine en zoete, rode paprika en snijd alles in kleine stukjes. Gebruik olijfolie en zout en voeg knoflook, basilicum, peper en geweekte walnoten toe.

Tussendoortje Paleo

Maak een suikervrije, chocolade energiereep voor tussendoor de maaltijden. Gebruik hiervoor dadels, hazelnoten, amandelen en biologische cacao poeder.