Paleo dieet

Met het Paleo dieet ga je terug naar de kernwaarden van voeding en zul je meer natuurlijke voeding gaan eten dan je nu misschien gewend bent. Dit namelijk waar je lichaam om vraagt, maar wat niet altijd meer geboden wordt in de voedingsmiddelen die je in de meeste supermarkten kunt vinden. Het eten wordt vaak dusdanig gemanipuleerd dat het langer vers en houdbaar blijft. Er worden veel onnatuurlijke toevoegingen aan het voedsel gegeven, met bovendien stoffen die de consument motiveren en aansporen nog meer van deze producten aan te schaffen en te eten.

Zo werkt het Paleo dieet

Met name suikers, zout en koolhydraten vragen om steeds meer inname van deze toevoegingen, met als gevolg dat mensen de hele dag behoefte houden tot meer eten. Ze zorgen ervoor dat je nooit volledig een vol gevoel hebt en altijd weer wat wilt eten. Ook zijn overal tentjes te vinden waar je direct terecht kunt als je deze behoefte voelt. Vaak zijn de producten die je hier kunt krijgen leeg aan voedingswaarden, maar vol van ongezonde toevoegingen, waardoor de cirkel rond blijft en je behoefte in stand houdt. Paleo doorbreekt dit en zorgt voor een gezond lichaam.

Lekker afvallen met Paleo!

Hoe onderscheidt het Paleo dieet zich?

De Paleo revolutie zorgt ervoor dat je snel en gezond afvalt.Het Paleo dieet kijkt de kunst van voorouders die op de hoogte waren van hoe het lichaam werkt en wat het echt nodig heeft om goed te functioneren en een gezonde gezondheid te genereren. Voorop staat hierin eten dat niet bewerkt is. Bij dit specifieke dieet wordt er aandacht besteed aan de kwaliteit van de voeding, eerder dan aan de hoeveelheid. Je hoeft je dus niet bezig te houden met het tellen van calorieën of het dagelijks wegen. In plaats daarvan wordt voeding gekeurd op voedingswaarde en kwaliteit. Er komen ook veel positieve reacties voort vanuit mensen die het dieet hebben geprobeerd en zich echt geholpen voelen. Terug naar de natuur brengt het succes.