Happy Weight

Happy Weight is een dieet programma dat u helpt om een gezond gewicht te bereiken. Het is bedoelt voor mensen die bijvoorbeeld een paar kilo minder willen wegen maar ook voor mensen met een problematisch overgewicht.

Het dieet in de vorm van een cursus leert u door eenvoudige tips gezonder te eten en te leven. De nadruk ligt op een gezonde leefstijl. Omdat dit wordt gezien als de beste basis voor een gezond gewicht en er ook voor zorgt dat u slank kunt blijven.

Dit leert u met happy weight

 • Snel resultaat door dikmakers te vermijden.
 • Drink je slank.
 • Snoepen en toch afvallen.
 • Voorkom een jojo-effect!
 • Zo haal je honger uit je hoofd.
 • Voorkom vitamine- en mineralentekort.
 • En vele, vele andere tips!

U mag alles eten

U leert op speelse wijze een ander eet- en beweegpatroon aan. In principe mag u alles eten. Het Happy Weight dieet gebruikt ook geen ondersteunende producten zoals shakes of maaltijdvervangers.

Happy Weight voor kinderen

Special voor kinderen is er het Met Happy Weight Kids plan. Daarmee leert een kind in 10 weken tijd spelenderwijs waarom je het van gezonde voeding beter gaat rennen, denken en groeien. Op een motiverende manier ontdekt hij welke voeding gezond is, waaróm het gezond is en waarom je van bepaalde voeding dik kunt worden. Happy Weight Kids is ontwikkeld voor kinderen met overgewicht in de leeftijdscategorie vanaf 8 jaar.

Stippenplan voor verstandelijk gehandicapten

Veel verstandelijk gehandicapten hebben de neiging om veel te eten en te snoepen met  als gevolg overgewicht. Ook ouders en verzorgers zijn geneigd om het kind of de volwassene regelmatig iets toe te stoppen, met alle gevolgen van dien. Overgewicht komt bovendien vaak voor bij verstandelijk gehandicapten met een genetisch bepaald eetprobleem. Voor deze groep mensen met overgewicht is er het Stippenplan. Dit plan bestaat uit een combinatie van vier elementen:

 1. Energiebeperking
 2. Gedragsmodificatie
 3. Lichaamsbeweging
 4. Participatie van betrokkenen

Vergoeding door zorgverzekeraar

Steeds meer zorgverzekeraars erkennen de goede resultaten van Happy Weight en vergoeden de programma’s. Of uw zorgverzekering ook Happy Weight vergoed kunt u dus het beste even navragen.