Ziekenhuisdieet

Als er één dieet bekend staat om de snelle resultaten als je effectief wilt afvallen, dan is het wel het ziekenhuisdieet. Uiteraard komt dit met name doordat je veel minder calorieën tot je neemt dan je lichaam in feite nodig heeft. In een korte periode kun je zo veel gewicht verliezen. Dit dieet is in het leven geroepen voor mensen die te zwaar zijn om een operatie te ondergaan en dus in korte tijd voldoende moeten afvallen om alsnog geopereerd te kunnen worden. Nu word het meer gebruikt door mensen die algemeen graag snel en veel willen afvallen. Het staat zeer zeker bekend als een echt crashdieet. Je mag het dieet dan ook maar één week volgen. Daarna moet je gewoon weer gezond en voldoende eten. Ook helpt sporten om verder op het juiste gewicht te blijven. Pas na enige tijd mag je het crashdieet herhalen.

Ziekenhuisdieet: wat eet je?

Je eet zoals gezegd een stuk minder dan je gewend bent en het is daardoor best pittig. Zolang je je doel voor ogen houdt, is echter alles mogelijk. ’s Morgens mag je één sinaasappel of grapefruit, gecombineerd met een beschuit of geroosterde boterham. Verder mag je koffie of thee zonder toevoeging van suiker of melk.

De eerste drie dagen mag je tussen de middag ook één sinaasappel of grapefruit, samen met een ei, twee bekers yoghurt en twee beschuiten of geroosterd brood. Op de vierde dag mag je 125 gram kwark, 1 tomaat, 1 zure augurk, en 1 beschuit of geroosterd broodje. Op de laatste dag haal je de augurk en kwark weg en mag je 200 gram vis.

’s Avonds mag je verspreid over de hele week afwisselen tussen producten als tomaat, eieren, yoghurt, beschuit of geroosterd brood, sla, sinaasappels of grapefruit, tartaar en biefstuk. Deze informatie en wanneer je precies wat mag, vind je in een overzicht dat bij het dieet wordt geleverd.

Ziekenhuisdieet