Eiwitdieet

Het eiwitdieet komt onder diverse namen voor, maar is een goed dieet om snel veel af te vallen. Verschillende diëten hebben door de jaren heen geprobeerd om de harten van mensen met overgewicht te veroveren, het eiwitdieet is daar één van. In tegenstelling tot de meeste andere dieetprogramma’s is het eiwitdieet er zeker in geslaagd om in een mum van tijd een grote doelgroep aan te spreken. Niet alleen mensen met overgewicht zien de mogelijkheden van het eiwitdieet, dat geldt eveneens voor de consumentenbond en andere organisaties. Dit type dieet is vooral interessant omdat het verschillende voordelen zonder probleem met elkaar weet te combineren. In eerste instantie is het hongergevoel, dat zo kenmerkend is voor de meeste diëten, niet aanwezig is bij het eiwitdieet. Daarnaast is het eiwitdieet een dieet dat doelgericht vet verbrandt en geen spiermassa. Je wordt er niet lusteloos van, terwijl je wel snel veel kunt afvallen!

Snel, maar gezond gewicht verliezen

Het eiwitdieet combineert het beste van twee werelden. Door gebruik te maken van deze

Eieren eiwitdieet

dieetvorm kun je namelijk niet alleen snel gewicht verliezen, je bent er ook nog eens zeker van dat je spiermassa niet wordt aangetast. Met andere woorden, enkel en alleen lichaamsvet wordt aangepakt terwijl uw spiermassa zich zonder problemen verder kan opbouwen.  Als je met een crashdieet snel veel afvalt, heb je de kans dat je lichaam spiermassa verbrandt in plaats van vet, maar bij het eiwitdieet is dit dus niet het geval. Met het eiwitdieet zie je snel resultaat, waardoor het ook een bijzonder geschikt  dieet is voor mensen die gewoon op korte termijn zoveel mogelijk gewicht willen verliezen.

Wat eten tijdens het volgen van het eiwitdieet?

Wanneer je van plan bent om het eiwitdieet te gaan volgen zullen er ongetwijfeld een aantal zaken zijn die je aardig zullen verrassen. Eén van die zaken is het ontbijt. Traditioneel wordt er bij de meeste diëten een ontbijt aangeraden waarbij er gebruik wordt gemaakt van vruchtensap of toast, maar dat is bij het eiwitdieet niet het geval. In dit geval is het namelijk zo dat het wordt aangeraden om bijvoorbeeld bacon met een gebakken ei te eten. Ook een cheeseburger (misschien niet als ontbijt) zou perfect binnen de normen van dit dieet kunnen passen. Let wel, de cheeseburger zonder broodje uiteraard. Het avondeten van iemand die een eiwitdieet volgt bestaat tot slot veelal uit een salade in combinatie met vlees of vis. Vergeet de droge pasta’s, rijst of aardappelen! Zoals je ziet biedt het eiwitdieet je bijzonder veel mogelijkheden om gewoon lekkere, volwaardige maaltijden te eten en dat zonder dat je een hongergevoel hebt.